ELEKTRISCHE BEDRIJFSMIDDELEN

Meer informatie over de keuringen van elektrische bedrijfsmiddelen die wij uitvoeren.

De NEN3140, “Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning”, is de Nederlandse norm (NEN) voor veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied. Per maart 2011 is de NEN3140:2011 van kracht.

Een keuring bestaat uit een visuele inspectie, lekspanningstest, aardemeting, weerstand en een functionele test. Bij constatering van eventuele kleine gebreken zullen wij deze, in overleg met u, direct verhelpen om stilstand te beperken.

Bij elektrische bedrijfsmiddelen kunt u denken aan alle apparatuur met een stekker waar mee gewerkt wordt en dus aan slijtage onderhevig is. Een boormachine, koffiezetapparaat, koelkast, haakse slijper, verlengkabel, stofzuiger, magnetron, haarföhn, tafelcontactdoos, soldeerbout, acculaders, haspels, verlengkabels, zaagmachines zijn enkele voorbeelden. Populair gezegd: Alles waar een stekker aan zit, zowel 230 volt als 400 volt. Deze dienen conform de NEN3140 afhankelijk van de RI&E jaarlijks gekeurd te worden.

Wanneer wij deze controles voor u uitvoeren, ontvangt u na afloop een overzicht van uw gekeurde apparatuur met daarbij per gekeurd item een rapportage. Om het milieu te sparen zullen wij deze, gezien het aantal te keuren items digitaal verzenden.